În sezonul 2022/2023, Iașul va avea două echipe în Liga 1 la baschet masculin

În ediția 2022/2023 a Ligii 1 de baschet masculin, Politehnica Iași a fost repartizată în Grupa B, alături de ABC Laguna 2 București, ACS Stomart Iași, CSU Craiova, CS Agronomia București, CSU Ploiești și CNAV Eagles București. În Grupa A au fost repartizate formațiile  CSM CSU Oradea 2, CSM Corona Brașov, ACS Ralph Brașov, BC CSU Sibiu 2, CSS VSK Gheorgheni, CSU U Cluj-Napoca și CS Vâlcea 1924.

Potrivit regulamentului aprobat de Federația Română de Baschet (FRB), se va juca tur-retur, iar primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în faza următoare, 1-8, în care se va juca tot tur-retur. Primele patru echipe din grupa 1-8 se califică la turneul final de promovare (fără echipele satelit, care nu au drept de promovare), primele două clasate urmând să promoveze în Liga Națională.

Cele șase echipe rămase din faza grupelor vor forma seria 9-14 și vor juca tur-retur pentru stabilirea locurilor în clasamentul final al ediției 2022/2023 a Ligii I, ediție care va debuta pe 15 octombrie.