Întâlnire cu Irina Anghel, câştigătoarea Concursului de Debut al Editurii Polirom – 2022, la Cărturești Palas Iași

Romanul Banchetul cerșetorilor de Irina Anghel, câştigătoarea concursului de Debut al Editurii Polirom – 2022, va fi lansat vineri, 7 octombrie, la Librăria Cărturești Palas Iași (Str. Palas 7 A, Iași).

Lansarea va prilejui un dialog al autoarei cu Dan Lungu și Cătălin Sava.

Evenimentul se va încheia cu o ședință de autografe.

Irina Anghel va fi invitată și la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, la o întâlnire cu elevii clubului de carte Bookiseala, coordonat de Delia Jecu, joi, 6 octombrie, la ora 12.00.

Evenimentul va fi moderat de prof. Adriana Bozdoro și este inclus în programul Arts’ Week, desfășurat în cadrul Zilelor școlii.

Despre carte

Aveţi în faţă o carte cu mister, jocuri de cuvinte, prietenii şi iubiri neterminate, Rolling Stones şi un narator ce nu se poate abţine să intervină neinvitat în poveste. Totul începe cu Mişu, un băiat talentat pasionat de pian, care dispare la vârsta de 17 ani, chiar de ziua lui, pe 1 aprilie, lăsând în urmă o invitaţie la un banchet al cerşetorilor. Patruzeci de ani mai târziu, se întâmplă ca, tot pe 1 aprilie, Nina, o fostă colegă de clasă şi fiica profesoarei sale de pian, să se afle în aceeaşi librărie cu prietenii cei mai buni din liceu ai lui Mişu, Nel şi Victor, care caută un cadou pentru acesta, deşi nimeni nu l-a mai văzut din ziua dispariţiei. Ce urmează e o poveste despre cum locurile şi oamenii pe care-i pierdem se încăpăţânează uneori să rămână cu noi.

Irina Anghel s-a născut în 1997 la Iaşi. Este jurnalistă la Bloomberg în Londra, unde a scris, printre altele, despre economie şi pieţele de cafea, zahăr şi cacao. Înainte de a se alătura redacţiei Bloomberg, Irina a colaborat cu Iaşul nostru, Buletin de Bucureşti, Economedia şi Şcoala9. Este licenţiată în economie politică la King’s College London şi are un master în jurnalism şi politici economice de la Sciences Po Paris.