1.254 de locuri de muncă vacante, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, de la Iași și Pașcani

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași a organizat vineri, 7 octombrie, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, eveniment desfășurat  atât în municipiul Iași, în Sala foayer a Casei de Cultură a Studenților, cât și în municipiul Pașcani, la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat 80 agenți economici , cu o ofertă de 1.254 de locuri de muncă vacante pentru toate nivelurile de studii și calificări.

Pentru a sprijini persoanele în căutarea unui loc de muncă, dar și mediul economic ieșean, AJOFM Iași a organizat în acest an standuri de prezentare cu serviciile pe care le oferă atât solicitanților de loc de muncă  cât și angajatorilor.

O noutate în cadrul acestui eveniment a fost organizarea unui stand dedicat refugiaților din Ucraina.

“Absolvenții participanți la bursa locurilor de muncă au avut posibilitatea de a afla ce oportunități de integrare pe piața muncii le sunt oferite, care este oferta cursurilor de formare profesională organizate prin Centrul de Formare Profesională al AJOFM Iași, precum și serviciile oferite prin intermediul rețelei EURES. Prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, precum și a Consiliului Național Român pentru Refugiați, a fost benefică atât pentru elevii din anii terminali de liceu sau școală profesională care se pregătesc pentru viitor, cât și  pentru persoanele refugiate din Ucraina care își caută un loc de muncă”, a declarat Gabriela Vasilache, directorul executive al AJOFM Iași.

Evenimentul desfășurat vineri la Iași și Pașcani face parte din seria acțiunilor organizate de către Serviciul Public de Ocupare, în principal pentru pentru șomeri înregistrațiși are ca scop primordial creșterea gradului de ocupare a acestora prin realizarea unui contact direct cu mediul economic ieșean.

Din cele 1.274 persoane participante la eveniment, 1.051 au fost absolventi. Dintre aceștia 692 au fost selectați în vederea susținerii interviului de angajare,  iar  23 au certitudinea încheierii unui contract de muncă  corespunzător pregătirii profesionale, trei dintre aceștia având studii superioare, au precizat reprezentanții AJOFM Iași într-un comunicat de presă.