Kelemen Hunor: Putem asigura la iarnă cantităţile necesare de energie, gaze şi lemne

Vicepremierul Kelemen Hunor susţine că România poate asigura populaţiei, pentru această iarnă, cantităţile necesare de energie electrică, gaze şi lemne, precizând totodată că nu s-a discutat în Guvern despre o eventuală blocare a exporturilor de energie şi cereale.

El a punctat însă că „nu este ceva extravagant să discuţi despre aşa ceva”, dacă va fi cazul.

Prezent joi la UDMR Arad, Kelemen Hunor a fost întrebat dacă Guvernul va putea asigura trecerea cu bine peste iarnă pentru populaţie.

„Astăzi tot ce ştim înseamnă că nu vom avea probleme nici la energie şi nu vom avea probleme nici la alimentele de bază. Guvernul este preocupat şi caută soluţii, ieri am luat decizia şi pentru lemnele de foc, şi putem asigura toate cantităţile necesare şi de energie electrică şi de gaze naturale în această iarnă. (…) Sunt convins că vom trece cu bine această iarnă. Vor fi probleme în continuare, că nu noi controlăm preţul curentului electric, al gazelor naturale, nu noi am creat această situaţie, dar facem tot ce ne stă în putinţă şi în limitele bugetului să asigurăm condiţiile cât mai bune pentru această iarnă”, a spus vicepremierul.

Întrebat dacă s-a pus problema în Guvern de a se bloca exporturile de energie şi cereale, Kelemen Hunor a declarat că nu au fost astfel de discuţii, dar că „nu este ceva extravagant să discuţi despre aşa ceva”.

„Dacă va fi cazul, sigur că vom discuta”, a mai spus vicepremierul.

Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, este prezent în Arad pentru a participa, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, la comemorarea celor 13 generali executaţi la sfârşitul Revoluţiei de la 1848 – 1849, manifestare a comunităţii maghiare care se desfăşoară în fiecare an la 6 octombrie. AGERPRES