Sfaturile medicului Florin Roșu adresate pelerinilor aflați în aceste zile la Iași, la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Sărbătorile Iașului, cu serbarea Sfintei Cuvioase Parascheva  este perioada cea mai așteptată, atat pentru ieșeni cat și pentru credincioșii din toată țară care aleg să vină în Capitala Moldovei în zilele următoare.

Ca să nu umbrim frumusețea sărbătorilor și pentru că bolile nu țin cont de sărbătoare este chibzuit să urmam câteva sfaturi. Cu toții avem cu siguranță o rudă, un prieten sau cunoaștem pe cineva care va sta la rând pentru a se ruga la Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pentru țoți aceștia și mai ales pentru pelerinii care vin de departe și cu siguranță vor sta ore bune  la rând este important de știut că organismul trebuie pregătit pentru pelerinaj. Mai exact: perioada care precede călătoriei la Iași  să fie una de odihnă și alimentație echilibrată, bogată în proteine, grăsimi, glucide și vitamine obtinute din fructe și legume.

Pentru cei care vin cu mâncare la pachet să se asigure că acesta contine alimente neperisabile și să nu uite să consume lichide ( apă, ceai cald dacă temperatura o impune)

Cei care iau tratament pentru boli cronice să nu uite medicația acasă și să respecte administrarea acestia așa cum i-a fost prescrisă de medicul curant.

Persoanele care prezintă simptome de boală respiratorie să folosească mască de protecție. Este un gest responsabil din partea acestora cat și pentru ceilalți din jur. De asemenea să anunțe personalul medical care, cu siguranță monitorizează desfășurarea fără incidente a pelerinajului, pentru a primi ajutor și recomandări.

Fiecare să aibă în bagaj îmbrăcăminte mai groasă și o pelerină de ploaia sau o umbrelă. Confortul termic, alimentația și hidratarea ajută organismul să facă fața oboselii care cu siguranță se acumulează după călătorie și apoi pelerinaj, sunt doar câteva dintre sfaturile medicului Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” către pelerinii veniți în aceste zile la Iași, pentru a se închina la moaștele Sfintei.