În această seară, la Iași a avut loc o procesiune religioasă prin care moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi cele ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț au fost purtate pe străzile din centrul orașului de un sobor de preoți, în frunte cu Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La procesiune, cunoscută și sub numele de “Calea Sfinților”, au participat peste 20.000 de credincioși, însoțiți de 200 de preoți de la parohiile din județul Iași și 200 de călugări și maici de la mănăstirile din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, după următorul traseu: Casa Nicodim – strada I. C. Brătianu – strada Cuza Vodă – strada Armeană – Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit” – strada Costache Negri – Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană.
În cuvântul adresat participanților, Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a cerut pelerinilor veniți în aceste zile la Iași, pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și la cea cu moaștele Sfântului Cuvios Paisiei de la Neamț, să-și îndrepte inimile către Dumnezeu pentru a putea primi puterea de a depăși greutățile cu care se confruntă în viața de zi cu zi. De asemenea, ÎPS Teofan și-a exprimat încrederea că și în acest an, la fel ca în anii trecuți, Iașul va fi gazdă primitoare pentru sutele de mii de pelerini care așteaptă să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.
“Ne bucurăm pentru cei mulți, ne bucurăm pentru cei puțini, întru nădejdea că au inima îndreptată spre Dumnezeu și găsesc în sfinții lui putere pentru a depăși obstacolele care sunt și în viața noastră, și în viața țării, și în fața lumii. Sperăm ca zilele următoare, Iașul să fie gazdă binecuvântată, primitoare, cu brațele deschise, cu inima largă, pentru a-i bucura pe cei care ne calcă pragul. Iar pentru ziua de vineri, nădejdea mea este la Dumnezeu că va fi totul cu pace și cu liniște, ca oamenii care vin din alte părți ale Moldovei sau ale țării să se bucure de o clipă de răgaz duhovnicesc. Unii dintre ei părăsesc casa o singură dată pe an: vin aici la Iași, se întorc acasă, și o jumătate de an păstrează amintirea clipei celei frumoase pe care au trăit-o lângă racla Sfintei. Și apoi, o jumătate de an nădăjduiesc acei oameni că vor apuca încă o dată, încă o toamnă, în un octombrie, să vină din nou la Iași. Pentru ei ne bucurăm foarte mult, precum și pentru cei care adesea vin aici, lasă în fața Sfintei inima lor, sufletul lor, și pleacă mai încurajați. Pentru viața de familie, pentru asumarea responsabilităților pe care le au în viața familiei lor și în fața societății”, a spus ÎPS Teofan adresându-se zecilor de mii de credincioși prezenți la procesiune.
După pelerinajul pe străzile din centrul Iașului, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și cea cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț au fost depuse, din nou, în interiorul baldechinului amplasat în curtea din spatele Mitropoliei, întru închinarea sutelor de pelerini aflați la rând.