E.ON sprijină Asociația Zi de Bine pentru amenajarea unei saline senzoriale pentru copii și adulți în București

În luna octombrie, E.ON sprijină Asociația Zi de Bine care, împreună cu Asociația KinetoBebe, amenajează o salină senzorială în inima Bucureștiului. Salina„Flori de sare”, dedicată atât copiilor, cât și adulților cu probleme respiratorii, va putea fi utilizată pentru ședințe de salinoterapie. Salina va avea 80 mp, iar sarea va fi transportată din Ucraina.

În salina „Flori de Sare”, salinoterapia se va face cu ajutorul unui aparat numit halogenerator, care macină sarea și dispersează în aer microparticule uscate de aerosoli care pătrund foarte adânc în bronhiolele terminale și în alveolele pulmonare. Datorită acestui aparat, în cele două camere ale salinei se va respira un aer puternic salinizat. O ședință de 45 de minute echivalează cu 4-6 ore petrecute într-o salină de mare adâncime și este, de asemenea, o variantă sigură și pentru copiii cu vârste sub 3 ani, dar și pentru femeile însărcinate.

Bugetul  necesar acestui proiect este de aproximativ 40.000 de euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„Câteva ore petrecute într-o salină pot contribui substanțial la bunăstarea organismului, în special pentru persoanele care suferă de diverse afecțiuni, precum polipoză nazală sau faringiană, apnee, astm bronșic, laringită, rinită, sinuzită și altele. Cercetările științifice dedicate salinoterapiei arată diminuări ale afecțiunilor respiratorii sau ale problemelor legate de piele, atât la copii, cât și la adulți. Ne bucurăm că vom reuși să construim o salină chiar în București și că multe din aceste afecțiuni vor putea fi tratate cu ajutorul terapiilor dedicate”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Salina va fi pregătită cu colțuri de joacă inspirate din educația Montessori, va fi montat chiar și un tobogan și vor avea loc activități gândite special pentru copiii cu diverse afecțiuni medicale, care au nevoie de terapie. Totodată, adulții se vor putea relaxa, pot participa la clase de yoga, studiu individual, lectură și multe altele.

În sala mică a salinei, ședințele de salinoterapie se vor desfășura în lumini colorate. Aici va fi amenajat un spațiu dedicat terapiei senzoriale, cu efecte benefice în special pentru copiii cu probleme neurologice, care s-a dovedit a avea rezultate vizibile pentru o echilibrare psihică sau recreere.

Prin lumini, mișcare și sunet, camera senzorială are capacitatea de a induce o stare de bine, de relaxare musculară și psihică, de scădere a stresului și anxietății. Astfel, copiii devin mai receptivi la informațiile oferite în cadrul celorlalte terapii desfășurate de către Asociația KinetoBebe, sunt stimulațisă facă mișcare, să comunice, să își însușească limbajul și să își dezvolte inteligența emoțională.

„Pentru a crește potențialul de recuperare a copiilor și a ameliora unele dintre complicațiile respiratorii, care apar odată cu diagnostice precum prematuritatea severă, diagnostice neurologice sau sindroame genetice, am dorit să oferim beneficiarilor noștri și ședințe de salinoterapie. Prin proiectul Flori de Sare – Salina din mijlocul Bucureștiului, lunar, 40 de copii și însoțitorii lor vor beneficia de salinoterapie gratuită”,a declarat Ana Raluca Chisu, președintele Asociației KinetoBebe.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici:

https://www.zidebine.ro/doneaza.