Premierul Slovaciei se opune organizării ”iresponsabile” a unor alegeri anticipate

Premierul Slovaciei, Eduard Heger, a apreciat duminică seara că organizarea de alegeri anticipate în contextul crizei energetice ar fi iresponsabilă, transmite TASR.

Politicianul, membru al conducerii Partidului Oamenilor Obişnuiţi şi al Personalităţilor Independente (OLaNO), a scris pe Facebook că alegerile ar fi ultima soluţie pentru ţară, dacă instituţiile statului nu ar mai funcţiona.

Deşi guvernul de la Bratislava nu dispune de o majoritate parlamentară, a aprobat majorarea salariilor personalului medical, acte normative importante privind energia şi un ajutor pentru vârstnici, a menţionat Heger.

În ceea ce priveşte obstrucţionarea în parlament, care ar putea continua săptămâna aceasta, premierul a apreciat că este vorba de presiuni politice pentru alegeri anticipate. „Parlamentarii din opoziţie ştiu foarte bine că pentru oamenii obişnuiţi urmează vremuri grele dacă nu le dăm o mână de ajutor. Ei sunt cei care au nevoie de sprijin în parlament, dar voi le întoarceţi spatele; nu guvernului nostru, ci publicului, de dragul unei viziuni în folosul vostru”, a insistat el.

Potrivit lui Heger, interesul liderilor social-democraţi Robert Fico (SMER) şi Peter Pellegrini (Vocea) pentru alegerile anticipate este nesincer faţă de public. AGERPRES