383 de firme din Iași, prezente în Topul Național realizat de Camera de Comerț și Industrie

Camera de Comerț și Industrie Iași a publicat lista firmelor din județ care s-au clasat în Topul Național al Firmelor. Clasamentele județene sunt realizate pe baza unei metodologii complexe și unitare la nivel național, iar Topul Național al Firmelor este organizat de către Camera de Comerț și Industrie a României, în baza clasamentelor furnizate de Camerele de Comerț și Industrie Județene.

 „Felicităm toate companiile care au performat în 2021 în condițiile în care, după ce fuseseră impactate de efectele crizei sanitare, au intrat într-o furtună a costurilor de producție, cu presiune enormă asupra competitivității. Apreciem în mod deosebit inteligența, creativitatea și efortul antreprenorilor și managerilor ieșeni care au propulsat aproape 400 de firme din județul Iași în Topul Național al Firmelor, un rezultat admirabil pe care îl aducem cunoștința comunității ieșene, așa cum se cuvine. Și ne bucurăm că, în această toamnă, nu mai avem restricții în privința evenimentelor și ne putem reuni în cadrul tradiționalei Gale a Mediului de Afaceri, respectiv la Festivitatea de premiere și Dineul Laureaților, pe 10 noiembrie.” a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

La această ediție, dintre cele 3.319 firme clasate în topul județului Iași, 383 firme s-au clasat în Topul Național (cu 33 mai multe decât la ediția precedentă). 40 firme s-au clasat pe locul 1 la nivel național, 99 firme pe locurile 2-3, iar 244 firme pe locurile 4-10.

Structura pe domenii de activitate se prezintă astfel: 124 firme din industrie, 118 din sfera serviciilor profesionale, 68 firme din comerț, 24 firme din IT și cercetare-dezvoltare, 21 firme din agricultură, 16 firme din construcții și12 firme din domeniul turismului și restaurantelor.

Însumat, reprezentarea Iașului în Topul Național se traduce în 2,74 miliarde euro cifră de afaceri (aceste firme deținând o pondere de 36,33% din cifra de afaceri totală la nivelul județului Iași), respectiv 30.550 salariați (27,96% din numărul total de salariațidin societățile comerciale locale).

Dintre firmele ieșene clasate în Topul Național, putem trece în revistă branduri precum: Antibiotice, BorgWarner, Conex Distribution, Aeroportul Iași, Leier-Brikston, Coriolan, Cotnari, Electra, Fermador, Fiterman Pharma, Focality, GaromFood, Giros Company, Ircon, Necom, OMCO România, Polirom Packaging, Proinvest Group, Rompak, Roton, Salubris, SCC Services, Sedcom Libris, Silicon Service, Twinkle Star, Zeelandia, Agroindustriala Bucium, Amazon Development Center, Arcadia, ArcelorMittalCapra Noastră, Centric IT Solutions, Conduent Business Services, Ecolab, Editura Gama, Electroputere VFU Pașcani, Exonia, Iulius, Kosarom, Marcel, Misavan, Praxis, Romtec, Sophia, Utildecoși multe altele, fiecare la domeniul și clasa de mărime corespunzătoare.

Lista completă a firmelor poate fi consultată onlinepe site-ul Camerei de Comerțși Industrie Iași, www.cciasi.ro, în secțiunea dedicată.

Pregătirile pentru Gala Mediului de Afaceri au intrat în linie dreaptă. Evenimentul va reuni antreprenori și manageri la nivel de top și va fi organizat în ziua de joi, 10 noiembrie,  cu începere de la ora 18.00, în cadrul distins oferit de Pleiada Boutique Hotel. Gala Mediului de Afaceri va cuprinde Festivitatea de premiere, cu decernarea de trofee și diplome, lansarea oficială a Catalogului Topul Firmelor, precum și Dineul Laureaților.