Proiect de popularizare a muzicii clasice, demarat de Filarmonica George Enescu

Proiectul „Muzica pe înţelesul tuturor”, un demers de popularizare a muzicii clasice lansat de Filarmonica George Enescu, va debuta pe 19 octombrie, cu un prim recital vocal.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de instituţia menţionată, în cadrul proiectului, artiştii Filarmonicii vor prezenta în faţa publicului recitaluri şi concerte tematice.

Comentarii de specialitate vor transmite, într-un limbaj accesibil şi atrăgător, informaţii despre compozitorii şi piesele incluse în programe, iar instrumentiştii şi cântăreţii Filarmonicii George Enescu vor oferi interpretări de referinţă. Recitalurile şi concertele se vor desfăşura fără pauză, cu o durată de aproximativ 75 de minute. Ele vor avea loc de două ori pe lună, într-o seară de miercuri, în Sala mică (recitaluri vocale şi instrumentale), şi într-o dimineaţă de duminică, în Sala mare (instrumentiştii din Orchestra simfonică a Filarmonicii şi Corul academic al instituţiei), precizează sursa citată.

Primul recital va avea loc pe 19 octombrie, ora 19,00, în Sala mică a Ateneului Român cu titlul generic „Arta arestată. Pagini din creaţia compozitorilor şi poeţilor ce nu s-au frânt în urgia comunistă”. Un grup de cântăreţi din corul Filarmonicii, alcătuit din Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Răzvan Georgescu şi Ştefan Lamatic, acompaniaţi la pian de Iulia Olteanu, vor interpreta pagini muzicale semnate de George Enescu, Paul Constantinescu, Mihail Jora şi Dan Mizrahy ce vor fi însoţite de comentariile muzicologului Mihai Cojocaru.

Biletele se pot cumpăra de la Casa de Bilete a Ateneului Român sau online de pe site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar”. AGERPRES