La mulți ani, Chișinău! Hramul orașului va fi sărbătorit timp de două zile

Chișinăul sărbătorește Hramul orașului, atunci când creștinii ortodocși de stil vechi prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului.

Hramul orașului este sărbătorit în acest an timp de două zile, pe 14 și 15 octombrie. Astfel, o serie de concerte, expoziții de pictură și târguri ale meșterilor populari se vor desfășura cu această ocazie.

Evenimentul a început în această dimineață cu depuneri de flori la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, iar acum la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” este oficiată liturghia de hram.

Ulterior vor urma o serie de activități-cultural artistice, iar seara în Piața Marii Adunări Naționale vor evolua artiști precum: Vali Boghean Band, Orchestra Fraţilor Advahov cu Zinaida Julea, Igor Cuciuc, Gabriel Nebunu și „Fetele din Botoșani” și „Zdob și Zdub”, iar invitatul special va fi Carla’s Dreams.

Precizăm că prima mențiune documentară a Chișinăului ca localitate datează din 17 iulie 1436, când domnii Ţării Moldovei Ilie şi Ştefan… au dat şi i-au întărit lui Oncea-logăfăt pentru credicioasă slujbă mai multe sate pe Răut. Stabilind hotarele acestor sate, documentul menţionează: (…) şi la Bâc, de cealaltă parte, pe valea ce cade în dreptul Cheşenăului lui Acbaş, la Fântâna unde este Seliştea Tătărească în dreptul păduricii.

(sursa:infoprut.ro)