CEC a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi desfășurate pe 16 octombrie în localitățile Sălcuța, Ialpujeni și Braniște, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, în satul Sălcuța, raionul Căușeni cele mai multe voturi le-a obținut Maria Ciomîrtan (Partidul Acțiune și Solidaritate) – 27,51%, urmată de Mihail Znacovean (Platforma Demnitate și Adevăr) – 8,18%.

Totodată, în comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia, cele mai multe voturi au fost obținute de Vitalie Burduh (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova) – 50,63 %, urmat de Constantin Savanu (Partidul Acțiune și Solidaritate) – 49,37%.

De asemenea, în comuna Braniște, r-nul Râșcani, cele mai multe voturi le-a obținut Veaceslav Popa (Partidul Democrat din Moldova) – 44,66%, urmat de Daniela Coltun (Partidul Acțiune și Solidaritate) – 28,02%.

Conform Codului electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la scrutin. În cazul în care niciun candidat nu întrunește această condiție, în termen de două săptămâni se va organiza al doilea tur de scrutin cu doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.