Șefa statului a salutat fetele și femeile care muncesc în sectorul IT din R. Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la cea de-a treia ediție a „Tech Women Summit”. Evenimentul a reunit femei și fete din Moldova care lucrează în domeniul IT – programatoare, inginere, designere grafice și proiectante de software, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului le-a vorbit participantelor, care au venit la Summit inclusiv de la Cahul, Bălți sau Comrat, despre experiența sa politică și felul în care a reușit în pofida stereotipurilor sau a discursului de ură, care mai persistă în societatea noastră. Președintele Maia Sandu le-a încurajat ca, orice ar face, să nu se teamă de provocări și să persevereze, pentru a-și valorifica talentul și cunoștințele și pentru a îmbrățișa profesia pe care și-o doresc. Potrivit Președintelui Maia Sandu, avem nevoie de implicarea cât mai multor femei în toate domeniile vieții publice, iar accesul fetelor și femeilor la profesii în sectoarele promițătoare ale economiei va oferi posibilități mai mari de dezvoltare și lor, și statului.

În cadrul evenimentului, Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de recunoștință și femeilor de la sate, astăzi fiind marcată Ziua internațională a femeilor din mediul rural. Șefa statului le-a mulțumit pentru dăruirea cu care lucrează în sprijinul familiilor și al comunităților din Moldova, și pentru energia lor nesecată, care ne ajută să construim o țară mai bună.