Miniştrii sănătăţii din România şi Cuba au semnat un acord de cooperare în domeniul sănătăţii

Ministrul român al sănătăţii, Alexandru Rafila, şi omologul său cubanez, José Angel Portal Miranda, au semnat marţi un document cadru care stabileşte cooperarea în domeniul sănătăţii între România şi Cuba, un pas important in dezvoltarea relaţiei bilaterale dintre cele două ţări, informează Ambasada României la Havana.

Ministrul român a fost însoţit de ambasadoarea României în Cuba, Theodora Magdalena Mircea, şi de rectorul Universităţii de medicină, farmacie, ştiinţă şi tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

La întâlnirea ce a precedat semnarea documentului, cei doi miniştri au discutat despre dezvoltarea schimburilor de bune practici în domeniul acordării asistenţei medicale, pregătirii profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi despre colaborarea în domeniul farmaceutic.

Aceasta colaborare se va realiza împreună cu Universităţile de medicină şi farmacie, care vor asigura condiţiile pregătirii de specialitate şi vor oferi burse doctorale, inclusiv în domeniul tehnologiei farmaceutice.

Prezenţa la eveniment a rectorilor români din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, Timişoara, Marilen Pirtea, şi Braşov, Ioan Abrudan, este o garanţie a dezvoltării acestei colaborări, inclusiv în afara domeniului medical.

Ministrul Alexandru Rafila a participat, în prima parte a zilei, ca vorbitor, în cadrul panelului „Politici de sănătate ca răspuns la Agenda pentru Sănătate 2030 din cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă’.AGERPRES