Uniunea Studenţilor din România doreşte păstrarea CNATDCU; universităţile să acorde titlul de doctor

Uniunea Studenţilor din România doreşte păstrarea CNATDCU ca organ abilitat în materie de pronunţare asupra sesizărilor de plagiat, iar acordarea titlului de doctor să fie una dintre atribuţiile universităţilor.

O delegaţie a Uniunii Studenţilor din România s-a întâlnit miercuri cu ministru Educaţiei, Ligia Deca.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, reprezentanţii organizaţiei au propus creşterea procentului de decontare a transportului public şi feroviar la 75% pentru studenţii din România, posibilitatea convocării Senatului universitar de către studenţii senatori, dacă aceştia decid în unanimitate, dar şi reforma stagiilor de practică şi posibilitatea echivalării acestora cu stagii de internship la nivel naţional.

Stimularea activităţii de cercetare şi orientarea către parteneriatele între mediul public şi cel privat, realizarea unei strategii anti-bullying, dar şi implementarea unor politici coerente cu scop de promovare a egalităţii de şanse au fost alte teme abordate de reprezentanţii Uniunii Studenţilor din România la întâlnirea cu ministrul Ligia Deca.

„Faţă de propunerile reprezentaţilor Uniunii, Ministerul Educaţiei a arătat deschidere pentru viitoarele dialoguri asupra acestora, urmând ca, la momentul publicării textului noii Legi a Învăţământului Superior, să aibă loc următoarele consultări cu privire la amendamentele aplicate acestuia. Menţionăm faptul că, la momentul actual, doamna ministru nu a acordat garanţia implementării acestor propuneri în noul proiect de lege, ci doar au fost evidenţiate ca subiecte de discuţii în dezbaterile ce se vor desfăşura în luna noiembrie”, au transmis reprezentanţii Uniunii Studenţilor din România. AGERPRES/