Rusia a lansat noi atacuri la Harkov şi Zaporojie

Trupele ruse au lansat noi atacuri asupra oraşului Harkov, în nord-estul ţării, al doilea ca mărime din Ucraina, care s-au soldat cu cel puţin şase răniţi, şi în Zaporojie(sud), unde se află cea mai mare centrală nucleară, aflată sub controlul Moscovei, relatează EFE.

Oleg Sinegubov, şeful administraţiei regionale din Harkov, a anunţat vineri pe contul său Telegram că autorităţile îi îndeamnă pe cetăţenii oraşului, aproape de linia frontului şi unul dintre cele mai grav afectate de bombardamentele ruseşti de la începutul războiului, să rămână în adăposturi.

„Locuitori ai Harkovului, rămâneţi în adăposturi! Ocupanţii ruşi atacă centrul regional”, a transmis Sinegubov.

La rândul său, primarul din Harkov, Igor Terehov, a indicat pe contul său de socializare că mai multe explozii s-au auzit în oraş, vorbind despre un atac aerian.

Atacuri aeriene ruseşti au avut loc vineri dimineaţă şi în alte zone ale regiunii Harkov, precum şi în alte zone din Ucraina.

„Lovituri asupra unei întreprinderi din Harkov. Conform informaţiilor preliminare, au fost lovite o clădire administrativă şi o unitate de producţie. Există distrugeri”, a indicat primarul în postarea sa pe Telegram.

În urma atacurilor ruseşti de dimineaţă, cinci persoane au fost rănite, a indicat şeful administraţiei militare regionale, Oleg Sinegubov, dar alte surse consemnează şase răniţi.

Separat, Oleg Staruh, şeful administraţiei regionale ucrainene din Zaporojie (sud), a anunţat pe contul său de Telegram că şi oraşul Zaporojie – centrul administrativ al regiunii omonime – a fost ţinta „atacurilor invadatorilor ruşi” vineri dimineaţă.

Aceste atacuri au fost efectuate cu rachete S-300, provocând rănirea a trei persoane şi avarierea unei clădiri rezidenţiale, a unei şcoli şi a unor infrastructuri critice, a precizat Staruh.

În această clădire de locuit cu mai multe etaje, sistemul de gaz a fost avariat, a izbucnit un incendiu, iar o parte din structură a fost distrusă, a indicat acesta, adăugând că şi şcoala a fost avariată.

Potrivit lui Staruh, este posibil să existe fragmente de rachete în oraş ca urmare a atacului rusesc. „Nu atingeţi, nu va apropiaţi, nu faceţi fotografii. Aceste elemente de muniţie sunt explozive”, a avertizat el. AGERPRES