Putin prezidează un consiliu de coordonare care va aborda nevoile armatei ruse, pe fondul războiului Rusiei în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin prezidează marţi reuniunea consiliului coordonator creat chiar de el săptămâna trecută şi la care vor fi abordate nevoile armatei ruse în plină campanie militară în Ucraina, care a intrat în cea de-a noua lună, transmite EFE.

Liderul de la Kremlin a semnat decretul privind crearea noului consiliu coordonator la 21 octombrie.

În document se specifică faptul că decizia se datorează nevoii de a consolida coordonarea între instituţiile federale şi regionale din ţară pentru a acoperi toate nevoile trupelor.

Luni, noul organ a avut prima întâlnire sub conducerea premierului rus Mihail Mişustin.

”Armata şi Forţele Navale, toţi militarii noştri, pe front şi în ariergardă, în poligoane, trebuie să fie echipaţi cu tot ceea ce este nevoie cât mai repede cu putinţă”, a declarat Mişustin în timpul reuniunii.

El a subliniat totodată nevoia de a crea un sistem de control al ”repartizării misiunilor” către trupe şi al proviziilor.

”Acest lucru trebuie făcut la un nivel modern pentru a putea vedea în timp real situaţia aprovizionării unităţilor noastre militare”, a apreciat Mişustin.

Declaraţiile şefului guvernului rus intervin după mai multe critici la adresa echipamentului militarilor ruşi care luptă în Ucraina după invazia neprovocată declanşată de Rusia asupra ţării vecine, la 24 februarie.

Marţi, este de aşteptat ca Mişustin şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, să-i prezinte lui Putin două rapoarte separate cu privire la activitatea viitoare a consiliului de coordonare pentru îmbunătăţirea funcţionării armatei.

La rândul său, fostul preşedinte rus şi actual număr doi al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a dat asigurări luni că Rusia îşi creşte capacitatea de producţie a armamentului, inclusiv a tancurilor, rachetelor şi dronelor.

Medvedev a comentat că a citit în presa occidentală cum că echipamentele militare de care dispune Rusia sunt pe cale să se epuizeze. ”Nici vorbă de aşa ceva”, a susţinut Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei între 2008 şi 2012. AGERPRES