A fost semnat contractul privind deszăpezirea drumurilor judeţene în iarna 2022-2023

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iaşi a semnat joi contractul subsecvent privind activitatea de deszăpezire a drumurilor județene pentru perioada 1.11.2022- 15.03.2023, în temeiul acordului- cadru din luna iunie 2022. Contractul a fost încheiat cu asocierea formată din firmele SC Eky Route SRL, SC Enviro Construct SRL. Valoarea contractului subsecvent este de 13.110.082,44 lei (TVA inclus).

Conform planului operativ aprobat de Consiliul Județean Iași, activitatea din perioada prevăzută în contract se va desfășura permanent sub coordonarea și controlul comandamentului instituit în cadrul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.      Pentru operativitate în teren, prestatorul va organiza un serviciu permanent în cadrul următoarelor baze/subbaze și puncte de sprijin: Baza Iași, subbaza Iași: Grajduri, Scânteia, Păun, Tomești/Țuțora,      Baza Tg. Frumos, subbaza Tg. Frumos: Cotnari, Gropnița, Podu Iloaiei,        Baza Pașcani/subbaza Pașcani: Lespezi, punct de sprijin zona Vlădeni, punct de sprijin zona Țibănești, punct de sprijin zona Răducăneni.

În cazul unor atenționări meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie- Centrul Meteorologic Regional Moldova sau/și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași (ISU) ce impun intervenția utilajelor de deszăpezire pe drumurile județene, contractul se poate prelungi, în perioada sa de valabilitate, strict pe perioada necesară eliminării efectelor fenomenelor meteorologice, se arată în contractul semnat de cele două părţi. (E.M.)