Cursele speciale pentru elevi şi preşcolari, reintroduse pe trasee începând de luni, 31 octombrie

Odată cu reluarea cursurilor, după vacanţa de toamnă a elevilor, Compania de Transport Public (CTP) va reintroduce începând de luni, 31 octombrie, cursele speciale pentru elevi și preșcolari pe traseele din municipiul Iaşi. Potirivt unui comunicat al companiei, cursele speciale vor circula pe următoarele trasee, conform orarului de mai jos:

traseul 3b – două autobuze, cu plecare la orele 7.05 și 7.15 din Rond Dancu;

traseul 5 – un tramvai, cu plecare la ora 7.10 din Dacia;

traseul 7 – un tramvai, cu plecare la ora 7.10 de la Țuțora;

traseul 8 – un tramvai, cu plecare la ora 7.15 de la Țuțora;

traseul 9 – două tramvaie, cu plecare la orele 7.00 și 7.10 de la Tehnopolis;

traseul 11 – două tramvaie, cu plecare la orele 7.00 și 7.15 din Dacia;

traseul 19 – două autobuze, cu plecare la orele 7.00 și 7.15 din Canta;

traseul 28 – două autobuze, cu plecare la orele 7.00 și 7.15, din Dacia;

traseul 36 – două autobuze, cu plecare la orele 7.05 și 7.20 din Dacia;

traseul 42 – două autobuze, cu plecare la orele 7.10 și 7.20 de la Frigorifer;

traseul 43 – două autobuze, cu plecare la orele 7.00 și 7.20 din Păcurari;

traseul 52 – două autobuze, cu plecare la orele 7.00 și 7.20 de la Piața ACB.

Toate cursele vor avea autocolante speciale pentru identificare.

Conducerile Primăriei Municipiului Iași și CTP fac apel la ceilalți călători să respecte specificul acestor curse, accesul în acestea fiind permis doar pentru elevi, iar în cazul preșcolarilor și pentru însoțitori.

Transport public gratuit pentru elevi și preșcolari

Reamintim că transportul public a devenit gratuit pentru elevi în anul 2020, iar în Municipiul Iași sunt acreditate / autorizate peste 120 de unități de învățământ ai căror elevi și preșcolari au dreptul de a obține abonamente de la CTP Iași.

Pentru ca numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite electronice să fie cât mai mare, este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de CTP Iași. Aici reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația 24pay.

După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa link-ul www.sctpiasi.ro/elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată.

Ulterior, prin accesarea aplicației 24pay și scanarea oricărui cod QR, fie al celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie al celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile.

Pentru informații suplimentare referitoare la modul de înregistrare a unităților de învățământ pe platforma CTP Iași solicitările pot fi trimise la adresa abonamente.invatamant@sctpiasi.ro.

În situația în care elevii înscriși la școlile din oraș solicită eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP Iași, este necesar ca beneficiarii domiciliați în Municipiul Iași să prezinte carnetul de elev care să conțină, în mod obligatoriu, și numărul matricol, iar cei proveniți din alte localități să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază. Pentru a evita, însă, parcurgerea acestor etape anevoioase, CTP Iași recomandă alternativa modernă și rapidă: aplicația 24pay!