Tarife majorate pentru închirierea tarabelor din pieţe, de la 1 ianuarie 2023

Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali ieşeni au aprobat luni, 31 octombrie, tarifele pentru serviciul public de intreţinere, administrare şi exploatare a pieţelor, târgurilor, bazarului şi talciocului, practicate de catre SC Ecopiaţa SA în anul 2023.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 14 voturi pentru, şase abţineri şi patru voturi împotrivă. Potrivit proiectui de hotărâre aprobat de consilieri, tarifele pentru parcările administrate de SC Eco Piaţa SA vor fi mărite, de la 1 ianuarie, 2022, de la 2 la 5 lei pe oră.

În ceea ce priveşte tarifele pentru închirierea de către comercianţi a tarabelor din pieţe, acestea vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2023, după cum urmează: în piețele agroalimentare Alexandru cel Bun, CUG, Nicolina, Hala Centrală, Independenței și Păcurari , tariful ca fi de 30 lei/zi (faţă de 25 lei/zi în prezent), în timp ce în Piaţa Dacia, tariful va fi de 24 lei/zi (faţă de 20 lei/zi în prezent).

Penrru comercianţii de produse lactate, tariful de închiriere a tarabei va fi, începând de anul viitor, de 35 lei/zi, faţă de 30 lei/zi în prezent, iar pentru vitrina frigorifică de 60 lei/zi, faţă de 50 lei/zi în prezent.

„Majorarea de tarife a fost atent monitorizată şi ea nu reflectă decât creşterea costurilor cu energia, cu apa şi cu personalul – pentru că din 2017 şi până în prezent s-a majorat salariul  minim pe economie – şi doar într-o mai mică măsură creşterea inflaţiei,  care din  2017 şi până la 1 ianuarie 2023 atinge o valoare puţin peste 30%”, a declarat Radu Botez, directorul SC Eco Piaţa SA.

Tot în şedinţa de luni, aleşii locali au mai aprobat, printre altele, Documentaţia de Autorizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), indicatorili tehnico-economici şi devizul general pentru obiectivul „Modernizare străzi în Municipiul Iaşi – strada Aeroportului şi strada Holboca”, bugetul de venituri şi cheltuieli al Societăţii CITADIN SA, rectificat pentru anul 2022, lista de investiţii rectificată pentru anul 2022, precum şi bugetele estimative pentru anii 2023-2024, împreună cu listele de investiţii estimative pentru anii 2023-2024, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli rectificativ pe anul 2022 al Societății Compania de Transport Public SA şi estimările pentru anii 2023-2024