Ciolacu: Am lucrat la anumite modificări în zona reglementării preţului la energie, unele le-am discutat cu premierul

Liderul PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la Constanţa, că a lucrat, împreună cu echipe de lucru din interiorul partidului, la anumite modificări în zona de reglementare a preţului la energie, unele dintre propuneri discutându-le şi cu preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă.

Ciolacu a spus, într-o conferinţă de presă, că nu a primit de la ministrul Energiei nicio viziune cu privire la preţul energiei.

„Politica pe energie o face Ministerul Energiei. Eu, până în acest moment, de la ministrul Energiei nu am primit nicio hârtie sau nicio viziune în ceea ce priveşte preţul la energie şi care este abordarea pe anii următori. Şi atunci, împreună cu echipele de lucru din interiorul partidului am lucrat la anumite modificări, categoric în zona de reglementare a preţului pe energie, repet, pe o perioadă determinată”, a afirmat preşedintele PSD, întrebat dacă s-a ajuns la un consens în coaliţia de guvernare cu privire la ordonanţa pe energie.

Marcel Ciolacu a declarat că unele dintre propunerile social democraţilor privind respectivul act normativ le-a discutat cu premierul Ciucă şi a adăugat că în săptămâna în curs va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei şi cu experţi în domeniul energiei.

„Dintre aceste propuneri, unele au fost discutate de către mine şi domnul prim-ministru, nu am avut o discuţie finală, sunt ferm convins că săptămâna aceasta, şi împreună cu preşedintele Kelemen Hunor, vom avea o întâlnire aplicată şi cu experţii pe aceste modificări. Ce pot să vă spun şi sper să nu deranjez pe nimeni, în ceea ce priveşte principiile am picat de acord. Principiile de modificare a legislaţiei. Multe dintre ele au venit chiar şi de la operatori. Acum au venit şi operatorii, vorbesc aici de distribuitori şi furnizori. (…) Toate vor intra în vigoare cu 1 ianuarie, pentru că atunci când faci construcţia bugetului, vii în ea şi cu măsurile de compensare pe energie, vii şi cu pensiile, vii şi cu salariile şi cu mărirea salariului minim, vii pe anul bugetar viitor”, a evidenţiat liderul social democrat.

El a menţionat că bugetul ţării pentru anul viitor este foarte bine gândit.

„Premieră este faptul că din luna septembrie vorbim de aceste modificări, dar e prima dată când s-a luat în serios asta şi gândim foarte bine bugetul pe anul viitor”, a mai spus liderul PSD. AGERPRES