Uniunea Studenţilor din România va organiza ”UniFEST”, în perioada 4 – 14 noiembrie

Uniunea Studenţilor din România va organiza în opt oraşe din ţară – Bucureşti, Iaşi, Suceava, Cluj, Craiova, Oradea, Arad şi Timişoara, în perioada 4 – 14 noiembrie, cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului UniFEST, sub motto-ul „Distracţie gratis, nu degeaba!”.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor transmis marţi AGERPRES, sunt programate activităţi sportive, culturale, artistice, educaţionale şi de divertisment.

Deschiderea oficială va avea loc pe 4 noiembrie în Aula Magna a Universităţii „Titu Maiorescu”.

Accesul va fi gratuit la diferite spectacole de teatru jucate de actori celebri pe marile scene din toată ţara şi la mai multe muzee.

„Anul acesta punem la dispoziţia studenţilor un număr de 250 bilete la diferite piese de teatru, precum şi acces la 22 de muzee, aceste numere fiind în creştere. Activităţile educaţionale din cadrul Festivalului UniFEST se concentrează pe organizarea a 35 traininguri pe diferite teme care să contribuie la dezvoltarea personală şi profesională a studenţilor pe care aceştia le pot aplica în viaţa de zi cu zi prin abilităţile pe care le întreprind. Timp de 4 zile (5, 6, 12 şi 13 noiembrie), trainerii Uniunii vor aborda subiecte de interes din zona de leadership, inteligenţă emoţională, teamwork, stil de viaţă sănătos, public speaking şi nu numai”, informează Uniunea Studenţilor.

Se vor mai organiza un campionat de fotbal pentru studenţi la nivel naţional. Etapa regională este programată pe 5 şi 6 noiembrie, iar etapa naţională pe 12 şi 13 noiembrie. Un cros studenţesc, campionate de volei şi baschet şi alte competiţii sportive care promovează un mod sănătos de viaţă se mai află pe agenda festivalului.

Evenimentul „Studenţii Plantează”, ajuns la cea de-a treia ediţie, se va desfăşura în data de 11 şi 12 noiembrie, la Ocolul Silvic Bolintin.

Din program nu vor lipsi serile tematice – tradiţională, multiculturală, de folk, film, stand-up. Un concert va avea loc la Bucureşti, reunind mii de studenţi din toată ţara.

Pentru participarea la activităţile din cadrul Festivalului UniFEST accesul se va face pe baza unei invitaţii pe care studenţii o pot ridica în fiecare zi, în perioada 5 – 13 noiembrie, în intervalul orar 10,00 – 16,00, de la sediul Uniunii Studenţilor din România, situat pe Calea Plevnei, nr. 61, în incita Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti).AGERPRES