Claudiu Năsui acuză PNL şi PSD de ”desfrâul” angajărilor la stat

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a susţinut, vineri, că PSD şi PNL dau dovadă de „un desfrâu” în ceea ce priveşte angajările la stat, afirmând că numărul acestora a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni.

„În ultimii 7 ani, numărul angajaţilor la stat a tot crescut. În total cu peste 70.000. Aşa strânge guvernul PSD – PNL cureaua în pragul crizei. După o scădere de aproape 7.000 de angajaţi în 2021, PSD – PNL au recuperat de trei ori mai mult într-un singur an. Anul ăsta au atins un record de angajări la stat. O să arunce vina între ei, dar amândouă partidele sunt vinovate pentru desfrâul ăsta. La nivel de ministere, în ultimul an, PNL a angajat de aproape 17 ori mai mulţi oameni decât PSD. O creştere de 5.466 de angajaţi la ministerele PNL faţă de 326 la ministerele PSD”, a scris Năsui, pe Facebook.

Potrivit acestuia, toate datele sunt „verificabile”. „În campanie toate partidele au vorbit despre ‘reforma mamutului bugetar’. În practică, uitaţi-vă la rezultate. În ministere circa 20% din funcţionari chiar muncesc şi ţin în spate activităţile instituţiilor. Cât am condus Ministerul Economiei am început tăierea posturilor totale cu 30% şi 40% din cele de conducere. Acea reorganizare a fost oprită. În schimb, PSD şi PNL au împărţit ministerul în două şi au crescut numărul de posturi. Acum sunt aproape 50% mai multe posturi decât ar fi fost dacă nu se bloca reorganizarea. De ce? Pentru că politicienii nu au niciun interes să dea afară oameni de la stat. Nu-şi bat capul. Că doar nu ei le plătesc salariul, ci contribuabilii. Interesul politicienilor este să-şi aducă cât mai mulţi oameni de-ai lor la stat. Care apoi le rămân recunoscători şi loiali. Toată povara fiscală este pusă pe spinarea contribuabililor, prin taxe şi inflaţie”, a transmis deputatul USR. AGERPRES