Maia Sandu a vorbit cu Volodimir Zelenski despre racheta rusă căzută la Naslavcea

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu  Ucrainei, a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. Despre asta a anunțat liderul de la Kiev, într-o postare pe contul său de Telegram. Președinția de la Chișinău nu a comunicat nimic despre discuția telefonică.

„Am vorbit astăzi cu Preşedinta Republicii Moldova despre provocările energetice. Consecinţele teribile ale agresiunii hibride ruseşti sunt resimţite de toţi europenii, dar şi de cetăţenii Moldovei. Am discutat cu doamna Sandu despre ce putem face împreună în interesul popoarelor noastre şi pentru protecţia ţărilor noastre”, a anunţat Zelenski.

Cei doi șefi de stat au vorbit despre atacurile Rusiei, care recent au afectat și Moldova. Totodată, au făcut un schimb de opinii privind resturile rachetei care au căzut la Naslavcea.

Menționăm că, în dimineața zilei de 31 octombrie, Federația Rusă a lansat rachete în Ucraina. Au fost raportate 40 de rachete pe cerul deasupra Ucrainei.

Una dintre rachetele lansate de armata rusă și doborâte de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut pe teritoriul localității Naslavcea din R. Moldova. Ministerul Afacerilor interne informează că nu sunt înregistrate victime și că au fost luate măsuri de protecție. Astfel, autoritățile au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

În aceeași zi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că incidentul de la Naslavcea reamintește despre necesitatea de importanța luptei împotriva Federației Ruse.

Ulterior, președinta Maia Sandu a vizitat localitatea Naslavcea, unde au căzut rămășițele rachetei rusești.În total, în urma incidentului au avut de suferit 21 de gospodării, iar suma daunelor provocate de rămășițele rachetei rusești se ridică la aproape 68 de mii de lei moldovenești.

Autoritățile locale au dat asigurări că, în scurt timp, vor acoperi cheltuielile suportate de oameni ca să-și repare locuințele.

(sursa:agora.md)