R. Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS), potrivit unui Tratat care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

EUCARIS este un sistem comun de schimb de date și informații referitoare la vehiculele și permisele de conducere, la care, în prezent, au acces 34 de state. Astfel, Republica Moldova va beneficia de sprijin în prevenirea, investigarea și urmărirea actelor ilegale în domeniul permiselor de conducere, a înmatriculării vehiculelor și a altor fraude.

Conform autorităților, aderarea țării noastre la Tratat va avea un impact pozitiv prin îmbunătățirea situației rutiere pe teritoriul țării, reducerea discrepanțelor legate de gradul de siguranță rutieră, reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere, scăderea numărului de accidente cu consecințe grave, precum și responsabilizarea conducătorilor auto și conștientizarea riscurilor asociate normelor rutiere.

Sursa: monitorul.gov.md