USR solicită audierea în comisia de cultură şi media a Senatului a preşedintelui ICR

Senatorii USR cer, vineri, audierea preşedintelui ICR în Comisia de Cultură şi Media a Senatului, pentru a prezenta activitatea şi rezultatele instituţiei în contextul relatărilor din presă privind nenumăratele vizite ale domnului Liviu Jicman în străinătate.

”Statul a plătit pentru excursiile domnului Jicman o sumă considerabilă de bani, în condiţiile în care rezultatele activităţii instituţiei pe care o conduce sunt mai mult decât îndoielnice. Dorim să cunoaştem în detaliu care au fost programul deplasărilor, obiectivele pe care şi le-a propus şi măsura în care ele au fost atinse precum şi felul în care aceste vizite au contribuit la îmbunătăţirea performanţelor ICR în străinătate.

”ICR este o instituţie esenţială în angrenajul diplomaţiei româneşti, nu o agenţie de turism”, afirmă senatorul USR Remus Negoi, membru în Comisia de Cultură, potrivit unui comunicat oficial.

USR urmăreşte activitatea ICR şi îşi exprimă încrederea că domnul Liviu Jicman va onora invitaţia în Senat, la comisia care exercită controlul parlamentar asupra acestei instituţii, mai transmite Uniunea.

(sursa:news.ro)