Gorghiu: CSM ne-a comunicat informaţiile referitoare la verificările efectuate de CNSAS cu privire la membrii aleşi ai Consiliului

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, luni, Biroului permanent al Senatului rezultatele verificărilor efectuate de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii cu privire la judecătorii şi procurorii aleşi care împliniseră vârsta de 16 ani la data de 22 decembrie 1989, documente ce vor ajunge la Comisia juridică din Senat, a declarat luni preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, după şedinţa Biroului permanent.

 

 

„CSM-ul ne-a comunicat astăzi toate informaţiile cu privire la colegii lor care au fost aleşi pentru următoarea structură, ştiţi că pentru fiecare membru se fac solicitări către CNSAS cu privire la istoricul lor. Cei care aveau 16 ani la momentul Revoluţiei sunt cei care au fost obiectul acestei analize. Toate documentele venite de la CSM au fost transmise către Comisia juridică”, a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că CSM a solicitat, de asemenea, declanşarea procedurii de selecţie a celor doi reprezentanţi ai societăţii civile care vor face parte din Consiliul Superior al Magistraturii, menţionând că aceasta a fost deja declanşată săptămâna trecută.

„De asemenea, CSM-ul ne-a solicitat să declanşăm procedura pe cei doi membri care vor fi parte ai Consiliului Superior al Magistraturii din partea societăţii civile. Noi, aşa cum ştiţi, săptămâna trecută, în Biroul permanent am declanşat această procedură şi la finalul lunii decembrie vom avea formula completă a acestui CSM şi sper să-l validăm”, a conchis Gorghiu. AGERPRES