Breaking News

Patru cazuri de coronavirus înregistrate la Iaşi, cu două mai puţine faţă de ziua anterioară

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate patru cazuri noi de coronavirus, cu două mai puţine faţă de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-a efectuat o externare şi, de asemenea, o internare.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.517.

Referitor la solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile nu au efectuat testări.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, luni, 7 noiembrie, erau ocupate 26 de paturi, din care patru la ATI (din care trei la Spitalul de Boli Infecţioase).

În momentul de faţă sunt libere 20 paturi ATI, după cum urmează:

* 5 la Spitalul de Boli Infecțioase

* 6 la Spitalul Municipal Pașcani

* 6 paturi ATI la Spitalul” Sfântul Spiridon”

* 3 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate,nu sunt ocupate paturi la ATI. În momentul de față, cinci persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratament prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi la ATI. De asemenea, nici în zona medicală nu este ocupat vreun pat.

În zona ATI COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, de asemenea, nu este ocupat niciun pat.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, luni, 7 noiembrie, un număr de 34 de persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 124.967 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină. (E.M.)