USV CU TINE, campanie gratuită dedicată prevenției bolilor la animalele de companie

Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), prin Compartimentul de Urgențe, anunță, pentru al doilea an consecutiv, o perioadă dedicată prevenției. Este vorba despre profilaxia atât de necesară în cazul animalelor mici, de companie. Din grijă pentru animale, pentru sănătatea acestora, campania denumită sugestiv „USV CU Tine” va avea atenția îndreptată pe prevenție.

Personalul Compartimentului de Urgențe format atât din cadre didactice cât și din doctoranzi – medici veterinari, alături de Clinicile Facultății de Medicină Veterinară a USV Iași vor realiza toate aceste activități în mod gratuit. Tot ceea ce trebuie să facă proprietarii de animale este să programeze animalele de companie, începând cu data de 7 noiembrie, la numerele de telefon 0752310672, 0232407362, iar pentru vaccinare la 0232407330, camapnia urmând să se deruleze în perioada 14 – 25 noiembrie 2022.

„Clinica de Boli Infecțioase va oferi imunizare prin vaccinarea câinilor și pisicilor, Clinica de Boli Parazitare va efectua un screening pentru paraziți intestinali, Clinica de Medicală împreună cu Serviciul de Cardiologie și Serviciul de Neurologie vor efectua un screening pentru depistarea insuficienței renale, a sindromului de disfuncție cognitivă, a hipertensiunii arteriale la animalele geriatrice. În plus se va desfășura și o evaluare a pacienților diagnosticați cu epilepsie idiopatică, a pacienților cu probleme dermatologice și a celor cu patologii oftalmice”, a declarat conf. univ. dr. Mihai Musteață, coordonatorul Compartimentului de Urgențe din cadrul Facultății de Medicină Veterinară.

Pentru cardiologie, oftalmologie, neurologie, uro-nefrologie și  dermatologie vor fi realizate consultații de specialitate, analize de laborator și teste de specialitate.  Consultațiile, testele de specialitate, analizele de laborator, deparazitările și vaccinările vor fi efectuate sub titlu gratuit – costurile fiind suportate de partenerii economici ai campaniei.Pe parcursul celor două săptămâni de campanie, vor putea beneficia de  servicii gratuite aproximativ 300 de animale de companie.