Ciolacu: În mai voi fi premier, dacă PSD va considera că sunt persoana potrivită

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că în luna mai va prelua funcţia de prim-ministru, dacă PSD va considera că este persoana potrivită.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui USR, Cătălin Drulă, conform căruia va evita să preia funcţia de prim-ministru în primăvara anului viitor, Ciolacu a negat acest lucru.

„Şi nici pe dânsul (pe Cătălin Drulă, n.r.) nu o să îl propun. În mai o să fiu primul ministru al României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”, a arătat Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cătălin Drulă a declarat, marţi, că, în opinia sa, la rotaţia din luna mai de anul viitor, PSD şi Marcel Ciolacu nu vor prelua şefia Executivului, pentru a nu deconta „proasta guvernare”.

„Economia este într-o frânare abruptă, se pierd locuri de muncă, consumul scade. (…) Intrăm într-o criză economică. Şocul meu este că la PSD şi la PNL, cei de la vârf, ştiu asta. Să spunem că iresponsabilitatea i-ar fi scuzat cumva, dar au băgat ţara în această criză economică, care va veni, cu cea mai mare tărie, la anul. E iresponsabil, nu iau deloc măsuri pentru asta şi singura preocupare este una politică, cine să ia decontul, cine să nu ia decontul crizei. De aceea, cred că la rotativa din luna mai, PSD-ul şi domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea pentru că este în ADN-ul PSD să fugă de consecinţele propriilor acţiuni”, a susţinut Cătălin Drulă, într-un interviu la RFI. AGERPRES