Stroe: Înţelegem dorinţa PSD de a se distanţa de efectele crizei energetice, dar nu intrăm în niciun joc de imagine

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă, în replică la campania desfăşurată de social-democraţi, că liberalii înţeleg „dorinţa PSD de a se distanţa de efectele crizei energetice de la nivel mondial”, dar că nu intră în niciun joc de imagine pe un subiect.

„‘Cine uită trecutul e condamnat să îl repete’. Acesta e un citat care se potriveşte foarte bine în contextul campaniei desfăşurate de partenerii de guvernare împotriva PNL pe subiectul energiei. Să ne amintim unde am fost şi unde nu ne mai dorim să ajungem. (…) Înţelegem dorinţa PSD de a se distanţa de efectele crizei energetice de la nivel mondial, dar nu intrăm în niciun joc de imagine pe un subiect atât de important. În aceste vremuri de criză internaţională, trebuie să asigurăm României stabilitate şi o guvernare responsabilă”, a scris Stroe, miercuri, pe Facebook.

El prezintă o scurtă cronologie a măsurilor în domeniul energiei.

„În 2018, sub conducerea domnului Dragnea, PSD adopta celebra OUG 114, care a dezechilibrat complet piaţa. A blocat investiţiile din energie şi tot ce a ‘reuşit’ a fost să ne facă mai dependenţi de gazul rusesc. Astăzi vedem cât de periculoasă era de fapt o astfel de dependenţă. Imediat cum PNL a venit la guvernare a abrogat OUG 114, ordonanţă care ne-a şi adus o procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Iar astăzi asistăm la dezinformări menite să acopere o realizare deosebit de importantă pentru ţara noastră din domeniul energiei. România va primi un împrumut de 3 miliarde de dolari din partea SUA pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Şi aceasta este o reuşită de necontestat a preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă şi a ministrului Energiei, Virgil Popescu”, susţine liberalul.

El afirmă că „aceasta este o scurtă poveste pentru cei care ştiu că graficele nu ascund adevărul absolut şi uneori ai nevoie şi de context”.

PSD a publicat, miercuri, pe Facebook un grafic comparativ privind evoluţia lunară a preţului mediu şi a volumului tranzacţionat pe PZU între piaţa reglementată şi liberalizarea pieţei de energie.

„Bravo guvernării de dreapta, aţi reuşit o liberalizare excepţională a energiei! Toţi cei care trebuiau să câştige au câştigat cât pentru zece vieţi. Aţi înfrânt România!”, se arată în postarea social-democraţilor. AGERPRES