Burse pentru copii vulnerabili care excelează în artă, sport sau la învăţătură

Hope and Homes for Children a anunţat, luni, că oferă burse „Dar” de câte 2.000 de euro fiecare unor copii vulnerabili care excelează în artă, sport sau la învăţătură.

Potrivit unui comunicat al fundaţiei transmis AGERPRES, luni seara vor fi anunţaţi beneficiarii acestor burse.

Copiii urmează le folosească îndrumaţi de asistenţii sociali ai Hope and Homes for Children, pentru a-şi susţine performanţa.

„Fundaţia îşi propune ca în fiecare an de acum încolo să susţină excelenţa acolo unde lipsurile şi vulnerabilitatea riscă să fure unor copii cu adevărat extraordinari dreptul de a străluci”, se precizează în comunicat.

Conform ultimelor date publicate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, 2.766 de copii se află în centrele de plasament din subordinea instituţiilor statului – 1.738 în cele 62 de centre de plasament clasice, iar 1.028 în cele 42 de centre de plasament modulate. Acestora li se adaugă 573 de copii din centrele de plasament clasice şi modulate aflate în subordinea organismelor private acreditate.

Hope and Homes for Children şi-a asumat, de 25 de ani, misiunea de a închide orfelinatele şi de a preveni separarea copiilor de familie. Până în prezent, fundaţia a pus lacătul pe 65 de orfelinate, a construit 121 de case familiale şi a scos din orfelinate peste 7.000 de copii. A susţinut, de asemenea, peste 40.000 de copiii să rămână acasă, alături de familiile lor şi departe de „trauma instituţionalizării”, se menţionează în comunicat. AGERPRES