Ciolacu: Condamn cu fermitate atacul sângeros de la Istanbul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a condamnat, luni, atacul sângeros de la Istanbul, în care şi-au pierdut viaţa mai multe persoane.

„Condamn cu fermitate atacurile sângeroase care au luat viaţa mai multor nevinovaţi şi au rănit zeci în explozia de la Istanbul. Nu există argumente pentru teroare şi sper că autorităţile turce îi vor aduce pe cei vinovaţi în faţa justiţiei”, a scris Ciolacu, pe Twitter.

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 53 rănite într-o explozie puternică ce a avut loc duminică după-amiază pe artera comercială foarte frecventată Istiqlal din centrul metropolei turce Istanbul, a relatat presa locală.

Explozia a survenit la puţin timp după ora locală 16,00 (13,00 GMT), când artera pietonală era destul de aglomerată.

Persoana care a plasat bomba a fost arestată, a anunţat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu, citat de Anadolu.

Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au indicat anterior că o „femeie” este responsabilă pentru acest atac.

Ministrul de Interne a acuzat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. „Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă” de atac, a afirmat oficialul turc. AGERPRES