Ionuţ Moşteanu: Marcel Ciolacu să le ceară social-democraţilor din Suedia să nu se mai opună aderării României la Schengen

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu îi solicită preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să aibă discuţii cu liderii social-democraţi din Suedia şi să le ceară acestora să nu se mai opună aderării României la Spaţiul Schengen.

„Domnul Marcel Ciolacu fie nu a înţeles ce i-a spus Stefan Lofven, liderul social-democraţilor din Suedia, fie a minţit cu intenţie în România. Partenerii PSD din Suedia ne-au anunţat că se opun aderării României la Spaţiul Schengen. PSD a făcut de ruşine România în ultimii ani la nivel european. Inclusiv PES, familia lor europeană, anunţa în 2019 că ia în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD din cauza atacurilor împotriva statului de drept. Am pierdut ani valoroşi din cauza guvernelor PSD. Trebuie spus clar: astăzi nu suntem în Schengen din cauza PSD”, a scris Moşteanu pe Facebook.

Acesta susţine că PSD trebuie să facă mai mult pentru România „măcar acum, în ultimul moment”.

„Declaraţiile populiste ale lui Marcel Ciolacu nu ţin locul diplomaţiei. PSD, vorbiţi cu liderii social-democraţi din Suedia şi cereţi-le să nu se mai opună aderării României la Schengen. Românii nu mai trebuie să aştepte cu orele la cozile pe aeroporturi şi la graniţe”, a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Pe 14 octombrie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţa că fostul premier al Suediei Stefan Lofven şi-a arătat susţinerea pentru propunerea PSD de constituire a unui grup de lucru pe energie în interiorul PES, unde să fie identificate soluţii aplicabile la nivel european pentru protejarea populaţiei şi a economiei.

„Am avut mai devreme o întâlnire excelentă cu unul dintre cei mai importanţi lideri ai stângii europene, fost premier al Suediei, dl. Stefan Lofven, discuţie în care a fost reafirmat sprijinul total al socialiştilor europeni pentru intrarea României în spaţiul Schengen. Totodată, dl. Lofven şi-a arătat susţinerea pentru propunerea PSD de constituire a unui grup de lucru pe energie în interiorul PES, unde să identificăm soluţiile aplicabile la nivel european pentru a ne putea proteja atât populaţiile, cât şi economia”, a scris atunci Ciolacu, pe Facebook.

Ulterior, el le-a mulţumit colegilor din familia europeană pentru adoptarea Rezoluţiei „prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la Spaţiul Schengen”.

„Le mulţumesc colegilor din familia noastră europeană pentru adoptarea Rezoluţiei prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. Aceasta demonstrează, încă o dată, principiul de bază a social-democraţiei europene, acela de a pune cetăţenii pe primul loc”, a scris Ciolacu pe Facebook. AGERPRES