PSD își modifică statutul

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că anul viitor ar trebui să aibă loc un congres ordinar al partidului, în cadrul căruia să se decidă ca preşedintele formaţiunii să nu mai fie în mod obligatoriu şi candidatul la alegerile prezidenţiale din partea social-democraţilor.

„Din punctul meu de vedere, PSD ar trebui, anul viitor, să aibă un congres ordinar, cu alte cuvinte, care pleacă cu alegeri de la bază, piramidal, dar de jos în sus, să nu mai fie congrese extraordinare. Chiar şi săptămâna viitoare merg la trei organizaţii unde îşi fac alegerile interne. După ce se finalizează aceste alegeri, cred că va fi un congres anul viitor, al PSD, care va face modificările statutare astfel încât să se închidă cutuma că preşedintele partidului este de drept candidat”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, întrebat dacă PSD s-a gândit, deja, la o posibilă listă cu variante de candidaţi la alegerile prezidenţiale.

Liderul PSD a subliniat că acei candidaţi vor trebui să meargă în organizaţiile locale pentru a se promova şi în urma acestor voturi de încredere va fi desemnat şi candidatul final al PSD la prezidenţiale.

„Mai mult, nu doar o mână de oameni din CPN, unde s-a lărgit numărul decidenţilor, alege cine va fi desemnat. Candidatul PSD va merge în toate organizaţiile şi vor vota toţi membrii de partid. Dacă sunt cinci candidaţi, vor face campanie în fiecare organizaţie. E clar că ceva trebuie schimbat dacă ai pierdut de patru ori la rând. Am spus că există personalităţi de stânga în România în diverse funcţii publice sau nu, poate putem crea în statut o posibilitate ca PSD să susţină o asemenea personalitate. Eu m-am gândit la anumite principii, nu la persoane”, a mai declarat Ciolacu. AGERPRES