The Garuda Visnu Kencana statue is lit up as honor guard members stand ahead of the Welcoming Dinner during G20 Leaders' Summit, at the Garuda Wisnu Kencana Cultural Park, in Badung, Bali, Indonesia, November 15, 2022. REUTERS/Willy Kurniawan/Pool

Joe Biden nu a participat la dineul de gală al summitului G20 din insula Bali

Preşedintele american Joe Biden nu a mai participat la dineul de gală al summitului G20 din Indonezia de marţi seară şi a plecat direct la hotel, relatează DPA.

Casa Albă a anunţat că schimbarea de ultim moment nu este cauzată de expunerea la COVID-19 sau de vreo altă problemă de sănătate. Joe Biden ar fi preferat să se ocupe mai degrabă de o serie de probleme care nu erau urgente, după ce a avut întreaga zi mai multe întâlniri în cadrul summitului de pe insula Bali.

Liderul de la Casa Albă în vârstă de 79 de ani şi-a exprimat regretul faţă de gazda summitului, preşedintele indonezian Joko Widodo.

Dineul festiv a avut loc în Parcul cultural Garuda Wisnu Kencana, unde numeroşi invitaţi bărbaţi au venit în cămăşi tradiţionale indoneziene batik.

Joe Biden a întârziat la începutul summitului. Casa Albă nu a furnizat un motiv pentru această întârziere, dar a anunţat că a fost testat negativ la coronavirus marţi dimineaţă.

Anterior s-a aflat că premierul cambodgian Hun Sen a fost testat pozitiv la COVID-19. Biden, care a participat în weekend la summitul ASEAN din Cambodgia, a avut o întâlnire cu Hun Sen.

Casa Albă a subliniat însă că anularea participării la dineul de gală nu are nicio legătură cu coronavirusul. AGERPRES