FluxLocalSanatate

Spitalul de Boli Infecţioase va fi dotat cu echipamente moderne de avertizare împotriva incendiilor

În această săptămână s-au împlinit doi ani de când la Secția Exterioară Lețcani a Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi era internat internat primul pacient care fusese victima incediului produs la Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

„Un incident nedorit, înfiorător, care a luat vieți, vieți pentru care am luptat până în ultima clipă folosind tot ce aveam la îndemână pentru a face din fiecare procent de șansă, șansa la viață. Am trait alături de pacienți, prin prisma durerilor lor și ca slujitori ai sănătății într-o unitate medicală de stat care are ca scop redarea sănătății și salvarea de vieți. Pentru acest crez am luat toate măsurile administrative și tehnice pentru ca incidente determinate de defecțiuni ale instalației electrice să nu constituie o grijă pentru noi. Am investit într –un serviciu de pompieri care stă la dispoziția angajaților Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva„ Iași  și care este pregătiti în orice moment pentru a interveni indiferent de situația apărută”, spune medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.

Pentru dotarea cu astfel de echipamente de avertizare privind producerea incendiiloir, Consiliul Judeţean Iaşi a demarat licitația de achiziție a sistemelor și serviciilor necesare în cadrul proiectul ”Creșterea siguranței pacienților prin achiziția și montajul sistemelor de detectare, semnalizare și alarmare în spitalele din Județul Iași”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  ”Sfânta Parascheva” fiind inclus în acest proiect.

„Proiectul ne va ajuta să extindem și să completăm sistemul de alarmare contra incendiilor pe care îl avem dezvoltat pe secții și celelalte clădiri care deservesc  spitalul  și la pavilioanele 3 și 4. Până în acest moment am suplinit lipsa acestor sisteme prin instructaje periodice PSI și prin verificări riguroase ale instalației și aparaturii conectate la rețeaua electrică”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Investiția se ridică la 358.341,17 lei fără TVA iar montajul se va realiza în decurs de câteva luni de la demararea lucrărilor. Vor fi montate: sisteme de detectare, semnalizare și alarmare incendii, sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrațieie maxime admise de oxigen în atmosferă. (E.M.)

Related Articles

Back to top button