„Poiana cu stimuli”, proiect al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Târgu Frumos

Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos anunță începerea proiectului „Poiana cu stimuli”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul, care se derulează în perioada 28.09.2022- 28.11.2022, constă în dotarea și amenajarea unui spațiu exterior, destinat activităților outdoor de stimulare plurisenzorială, precum și în realizarea unui număr de două ateliere de lucru, pe o durată de nouă săptămâni, pentru elevii cu cerințe educative speciale din cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Târgu Frumos.

Realizarea spațiului exterior pentru stimularea senzorială a elevilor implică achiziția materialelor necesare realizării aleii senzoriale, mese senzoriale cu nisip și apă, hamac pentru relaxare, circuite pentru apă și nisip, bănci, căsuțe de lemn, tablă de șah pentru grădină, tăblițe exterioare pentru motricitate, instrumente muzicale pentru exterior. Cele două ateliere de stimulare senzorială, intitulate Sunet și culoare în aer liber și Castele de nisip, au ca beneficiari elevii cu cerințe educative speciale integrați la Școala Gimnazială Ion Creangă Tîrgu Frumos.

Promovând educaţia outdoor, proiectul va oferi elevilor posibilitatea unei experienţe de învăţare într-un un mediu relaxant, care facilitează, în special în cazul copiilor cu cerințe educative speciale, procesul educațional, contribuind, totodată, și la dezvoltarea spiritului de echipă.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.