EducatieFlux

Climb Again Iași oferă servicii gratuite de terapie prin escaladă pentru copiii și tinerii cu dizabilități neuromotorii și locomotorii

Centrul Climb Again Iași deschide 30 de locuri noi în programul gratuit de terapie și incluziune prin escaladă pentru copiii și tinerii cu dizabilități neuromotorii și locomotorii – „Peste Limite”.

Pentru a-i familiariza pe copii, tineri, părinți și tutori cu programul, organizăm pentru aceștia un eveniment de tip „Ziua porților deschise” marți, 6 decembrie, între orele 16.30 – 19.00, la Climb Again Iași (Str. Fundac Plopii fără soț nr. 18 – 22, în curte la Agroindustriala Bucium Iași).

Copiii și tinerii cu vârsta peste 6 ani, cu dizabilități neuromotorii și locomotorii,sunt așteptați la sală pentru a explora terapia prin escaladă, iar părinții și tutorii pot afla mai multe despre program de la echipa Climb Again Iași.

 Despre programul „Peste Limite”:

Copiii și tinerii cu dizabilități vin săptămânal la Climb Again Iași la o ședință de o oră de terapie prin escaladă. O ședință include încălzire, jocuri interactive și escaladă, într-un cadru distractiv și sigur pentru copii, sub supervizarea monitorilor și voluntarilor noștri.

Programul de terapie contribuie la dezvoltarea abilităților de viață independentă și la dezvoltarea motricității fine și grosiere.În cadrul programului, organizăm și ateliere de dezvoltare personală pentru copii și adulți.

Evenimentele și ședințele de terapie pe care le ținem au și o importantă componentă de incluziune. Beneficiarii se cațără și alături de clienții tipici ai sălii; încercăm astfel să creăm un mediu mai incluziv și lipsit de prejudecăți și să îi integrăm pe copii și tineri în comunitatea de cățărători din Iași.

Beneficiile terapiei prin escaladă: creșterea încrederii în sine, depășirea unor limite fizice sau psihice, o mai bună cunoaștere de sine, dezvoltarea motricității fine și grosiere, a psihomotricității, a atenției și a puterii de concentrare, a unor noțiuni disciplinare de bază și a capacității de a elabora strategii și de a găsi soluții.

În momentul de față sunt 21 de copii înscriși în program, majoritatea cu tulburare de spectru autist.

Formularul de înscriere la evenimentul de pe 6 decembrie: https://forms.gle/1iLRBSCz6DDFYjku6

 

Related Articles

Back to top button