Numărul virozelor respiratorii, în creştere la Iaşi

Conform ultimelor date centralizate, în săptămâna 14 – 20 noiembrie, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 6.896 de infecții respiratorii acute, cu 1.340 mai multe decât în săptămâna anterioară, din care 5.579 infecții virale ale căilor respiratorii superioare și 1.316 pneumonii şi un caz de gripă la grupa de vârstă 50 – 64 de ani.

Astfel, potrivit  raportărilor date publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în săptămâna 7- 13 noiembrie, la Iaşi s-au înregistrat cu 19,42% mai multe cazuri de infecţii respiratorii acute (IACRS) față de săptămâna anterioară.

Din analiza stratificată pe grupe de vârstă a reieşit că incidența cea mai mare pentru infecţiile virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS)  şi pneumonii se regăseşte la grupa de vârstă 5–14 ani.

În intervalul de timp menționat nu s-a înregistrat niciun deces ca urmare a infecțiilor respiratorii acute.

De asemenea, în săptămâna 14 – 20 noiembrie, la nivelul judeţului Iaşi au fost raportate 189 de internări, cu 19 mai multe față de saptămâna anterioară, după cum urmează: 97 IACRS (infecții virale ale căilor respiratorii superioare) şi respectiv 92 pentru pneumonii. (E.M.)