Primăria a început pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă

Ieşenii se vor bucura şi în acest an de o serie de surprize pregătite de municipalitate pe perioada Sărbătorilor de Iarnă. Chiar dacă ele nu vor mai fi atât de „strălucitoare” ca în ceilalţi ani, părinţii, bunicii, dar în primul rând copiii, se vor putea bucura şi în acest an de bradul înălţat pe pietonalul Ştefan cel mare şi Sfânt, de roata imensă instalată în zonă şi, nu în ultimul rând, de produsele de sezon care vor fi oferite vizitatorilor de către comercianţii locali. Pregătirile pentru debutul sărbătorilor de iarnă au începutz deja, ele urmând a fi finalizate înainte de data de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, după cum a precizat primarul Mihai Chiirca.

„Trebuie circa o săptămână pentru a putea face toate montajele în vederea deschiderii iluminatului pentru ziua de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României. Acest lucru ne-a obligat, practic, să începem această operaţiune încă de la sfârşitul săptămânii trecute şi începutul acestei săptămâni. În acest moment este o muncă de organizare, aţi văzut că a fost montat şi bradul pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Circulaţia va fi închisă în zona respectivă până după sărbătorile de iarnă, pe tronsoanele care sunt închise, de altfel, şi în perioada week-end-urilor. Uşor-uşor, circulaţia va fi închisă în zonă până la Casa Modei. Parcul de distracţii pentru copii va cuprinde în acest an patru elemente centrale şi anume: roata pe care aţi văzut-o şi în anii trecuţi, de această dată, însă, ea va fi îmbogăţită de mai multe luminiţe cu led, trenuleţ, un carusel şi maşinuţe electirce, la care ase adaugă, desigur, partea de comerţ specific sărbătorilor de iarnă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potriivt şefului municipalităţii, şi în acest an, ieşenii vor avea parte de iluminat festiv de sărbători şi în cartiere, deşi acesta va fi mult redus faţă de anii trecuţi, din cauza creşterii preţului la energia electrică.

„În fiecare an am avut iluminat festiv de sărbători şi în cartiere. Şi în acest anva fi, însă ne vom rezuma la organizarea unor zone cu brad ornat cu ilimintpe el şi, desigur,vom mai renumnţa la o aprte din ornamentele care aduceam un consum electric mare. În plus, nici nu dorim să exagerăm şi să facem din factura alectrică ceva de neconceput şi care ar putea îngreuna şi mai mult bugetul local”, a spus edilul. (E.M.)