Profesor ieşean, participant la workshop-ul de tehnologie şi robotică organizat de Agenţia Spaţială Europeană

În perioada 17–18 noiembrie, profesorul Petronela Doina Coşug, de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Iaşi, a participat la workshop-ul Space Robotics, organizat de Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA (E-Technology Lab, space technology for the classroom), de la ESEC-Galaxia, situat în Transinne, Belgia.

Atelierul este destinat cadrelor didactice care predau discipline STEM (Science, technology, engineering and mathematics – Științe, tehnologie, inginerie și matematică) în învățământul primar şi gimnazial și care locuiesc și lucrează în orice stat membru ESA – Agenția Spațială Europeană.

La workshop au participat şapte profesori din România, din judeţele Neamţ, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Alba, Vâlcea şi Iaşi, întâlnirea întrunind 30 de profesori pentru învăţământul primar din zece ţări europene (Suedia, Italia, Spania, Polonia, Irlanda, Grecia, Malta, Portugalia, România şi Belgia).

Pe parcursul celor două zile de activitate, care au însumat zece ore de laborator, profesorii de ciclu primar au fost familiarizați cu o serie de instrumente tehnologice educaționale (LEGO Education WeDo 2.0, limbajul de programare Scratch și Astro Pi) în contextul spațiului aerian, pentru a-și angaja și inspira elevii în disciplinele STEM. (E.M.)