În acest an, la Iaşi, aprinderea iluminatului festiv de sărbători va avea loc pe 6 decembrie

În acest an, aprinderea iluminatului festiv de sărbători la Iaşi va avea loc pe data de 6 decembrie, de ziua Sfântului Ierarh Nicolae. La eveniment, programat la ora 17.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași, în prezenţa primarului Mihai Chirica, sunt aşteptaţi să participe părinţii, bunicii şi copiii, pe care îi vor aştepta numeroase surprize, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

În altă ordine de idei, în oraş vor fi amplasaţi în perioada următoare peste 800 de brazi în ghivece, care vor fi ornați cu luminiţe cu leduri. De asemenea, 14 brazi mari vor fi decorați și montați pe pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Parcul Copou, Parcul Expoziției, Păcurari (Mimoza), Tătărași (Oancea), CUG (Rond vechi), Nicolina (Esplanada I), Alexandru cel Bun (Piața Voievozilor) și alte puncte de atracție.

Punctele principale de atracție ale sărbătorilor de iarnă vor rămâne pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor fi montate și două tuneluri din cetină cu instalații luminoase, și Piața Unirii, deasupra căreia este deja montată o plasă luminoasă. Firmele contractate de Primăria Municipiului Iași montează și figurinele și instalațiile electrice de iluminat festiv de-a lungul principalelor artere din zona centrală.

Târgul de Crăciun al laşului şi parcul de distracţii vor fi organizate în luna decembrie pe axa bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. I.C. Brătianu – Piaţa Unirii, au mai precizat reprezentanţii municipalităţii. (E.M.)