Programul manifestărilor organizate în acest an la Iaşi cu prilejul zilei de 1 Decembrie

Primăria Municipiului Iaşi a dat publicităţii programul manifestărilor oficiale organizate în acest an cu prilejul zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.  Ca în fiecare an, ziua de 1 Decembrie va fi marcată la laşi printr-o serie de manifestări de tradiţie, ceremonialuri militare şi religioase, masa tradiţională, dar şi prin ample acţiuni cultural-artistice care reconstituie atmosfera istorică premergătoare Unirii de la 1 Decembrie 1918, când Transilvania s-a unit cu Principatele Române.

Programul manifestărilor va debuta la ora 9.30, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, cu ceremonia de semnare a documentelor de înfrățire între municipiului Iași şi municipiile Bălți și Hîncești din Republica Moldova.

Începând cu ora 10.00, în Piața Palatului Culturii se va desfăşura un spectacol folcloric cu participarea Ansamblului „Constantin Arvinte”, artiștilor Ștefan Pintilii, Beatrice Duca și unor tinere talente.

La ora 11.00, în Piața Palatului Culturii este programat un ceremonial militar şi religios, urmat de alocuțiunile oficialităţilor locale şi depunerea de coroane de flori la Statuia Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, manifestările urmând să se încheie cu parada militară.

Programul artistic va fi reluat la ora 12.30, acesta fiind urmat de o masă populară.

Seara se va încheia, începând cu ora 19.00, cu ceremonia retragerii cu torțe a militarilor ,din Garnozoana Iaşi. (E.M.)