Festivalul Enescu, pe lista scurtă a nominalizărilor la The International Opera Awards, echivalent al Premiilor Oscar în muzică

Festivalul Internaţional George Enescu a fost inclus pe lista scurtă a nominalizărilor la The International Opera Awards, echivalentul Premiilor Oscar în lumea muzicii, transmit organizatorii festivalului.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc luni, la Teatro Real (Madrid, Spania). Ediţia 2021 a festivalului a fost inclusă pe listă scurtă de nominalizări, alături de alte „evenimente de top din lumea muzicii clasice internaţionale” precum Donizetti Festival sau Garsington Opera.

Festivalul George Enescu este nominalizat la categoria „Festival”, alături de Donizetti Festival (Bergamo), Garsinton Opera, Opera Leipzig Wagner 22, Santa Fe Opera şi Savonlinna Festival, pentru includerea în program a unor reprezentaţii de operă inovatoare.

„La ediţia din 2021, care i-a avut la conducere pe dirijorul Vladimir Jurowski – în calitate de director artistic, şi Mihai Constantinescu – director executiv, toate operele în concert din cadrul Festivalului Enescu au fost prezentate în premieră în România, cu proiecţii multimedia, în interpretările unora dintre cei mai renumiţi artişti şi orchestre internaţionale din lume. Proiecţiile multimedia au fost concepute de regizoare precum Carmen Lidia Vidu sau Nona Ciobanu, Opera Te Deum, compusă de faimosul tenor, compozitor şi dirijor Jose Cura, a avut premiera mondială în România şi a marcat aniversarea celei de-a 25-a ediţii din istoria Festivalului Enescu”, informează organizatorii festivalului. AGERPRES