Ionuţ Moşteanu: USR a făcut un sondaj pe un eşantion de peste 4.000 de cetăţeni; 92 % au spus că trăiesc mai rău

Uniunea Salvaţi România a efectuat, în această perioadă, un sondaj pe un eşantion de peste 4.000 de cetăţeni, iar 92% dintre aceştia au spus că trăiesc mai prost decât anul trecut, a declarat, luni, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

„Acest Guvern n-a adus decât scumpiri, sărăcie, s-a luptat doar pentru propriile privilegii. În paralel cu această acţiune, membrii USR au fost în stradă printre oameni şi am făcut nişte chestionare. Peste 200 de membri au mers în toată ţara, avem peste 4.000 de chestionare făcute săptămâna trecută, printr-o aplicaţie proprie, şi i-am întrebat pe oameni dacă trăiesc mai bine după un an de guvernare. 92% au spus că trăiesc mai rău, 67% au spus că salariile şi pensiile sunt prea mici, 66% au spus că preţurile au crescut, ratele la bănci au crescut, peste 61% au menţionat corupţia miniştrilor şi parlamentarilor. Aproape 95% din cei peste 4.000 de oameni au spus că guvernarea PSD-PNL nu este preocupată de bunăstarea populaţiei, Este nevoie de o schimbare de direcţie şi fac un apel la liderii acestei coaliţii să se apuce de treabă. România are oportunitate enormă, o oportunitate care se cheamă PNRR”, a declarat Moşteanu, la Parlament.

El a amintit că s-a împlinit un an de guvernare PNL – PSD – UDMR, eveniment marcat joia trecută de USR prin lansarea unei „Cărţi negre” a acestei guvernări. „Tot joi am amplasat un panou în faţa Guvernului prin care mii de români au trimis mesaje prin care au arătat părerea lor şi cum văd ei bilanţul la un an de guvernare. Marea majoritatea a acestor mesaje erau negative pentru Guvern, pentru că Guvernul a eşuat în a face o schimbare majoră, a eşuat în a aduce bunăstarea românilor”, a transmis Moşteanu.

Potrivit rezultatelor chestionarului, date publicităţii de USR, la întrebarea: „PSD şi PNL se află împreună la guvernare de un an de zile. Vi se pare că trăiţi mai bine acum faţă de anul trecut?” 92,61% dintre repondenţi răspund NU. Mai mult, 94,47% dintre respondenţi au spus că nu cred că această guvernare este în mod real preocupată de bunăstarea oamenilor.

Întrebaţi care este cea mai mare problemă pe care Guvernul nu a rezolvat-o în acest an, 67,44% dintre oameni au răspuns salariile şi pensiile prea mici, 65,93% aleg creşterea preţurilor şi a ratelor la bănci şi 61,52% spun corupţia miniştrilor şi a parlamentarilor. 95,61% dintre respondenţi cred că economia România este într-o situaţie mai puţin bună decât în urmă cu un an.

În sondajul din uşă în uşă, realizat de membrii USR, oamenii au fost întrebaţi şi dacă cred că România are nevoie de o schimbare de direcţie, iar 92,78% dintre respondenţi au răspuns DA.

Răspunsurile au fost strânse în ultima săptămână, între 21-27.11.2022, în toată ţara, fiind intervieviaţi 4.086 de cetăţeni. AGERPRES