Spitalele ieşene care vor asigura permanenţa în perioada mini-vacanţei de 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 5 decembrie, urgențele medicale vor fi asigurate de către Unitățile de Primire Urgențe (UPU) după cum urmează: UPU Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi – tel. 0232.240822, UPU Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii ”Sf. Maria” Iași – tel. 0232.264266, UPU Spitalul Municipal Pașcani – tel. 0232.763600. În cazul prezentării la alte unități sanitare din județul Iași, cetăţenii pot consulta graficul gărzilor accesând link-ul            https://dspiasi.ro/informatii-utile/garzi/.

Lista Centrelor de Permanență din județul Iași

Datele de contact și zonele arondate centrelor pot fi aflate accesând link-ul: https://dspiasi.ro/informatii-utile/centre-de-permanenta/. În caz de urgențe medicochirurgicale neinternate, concediile medicale se pot acorda de către medicii de familie în prima zi lucrătoare, în baza recomandării medicului care a asistat urgența. Pentru persoanele care s-au adresat centrelor de permanență, concediile medicale pot fi eliberate de medicii care au acordat consultația.  Certificatele constatatoare de deces se eliberează în această perioadă de către Serviciul Județean de Ambulanță Iași, prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Pentru alte urgențe de sănătate publică, Direcția de Sănătate Publică Iași pune la dispoziția cetațenilor în perioada 30 noiembrie 2022 – 5 decembrie 2022, numărul de permanență 0723.118.124.