Experți naționali și din străinătate au discutat despre dimensiunea financiară a crimei organizate și terorismului

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Dimensiunea financiară a crimei organizate și terorismului a fost discutată astăzi la Centrul de sprijin al Uniunii Europene pentru securitatea internă și gestionarea frontierei de stat a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, șeful Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a informat că la întâlnirea de astăzi participă experți din străinătate care vor veni cu propuneri pentru fortificarea mecanismelor deținute de stat în domeniul contracarării crimei organizate și terorismului, pe dimensiunea financiară.

„Suntem gata să oferim tot suportul necesar pentru a obține rezultate bune în acest domeniu. Subiectul este unul actual pentru întreaga societate. Acesta subminează încrederea în sectorul financiar și influențează economia țării. Vom discuta cu experții de aici care este situația din Republica Moldova la acest capitol. Ne dorim să cooperăm în domeniul dat pentru a preveni și combate crima organizată și terorismul”, a spus Ambasadorul Jānis Mažeiks.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, a menționat că instituția întreprinde acțiuni pentru a îmbunătăți cadrul normativ în domeniu. „Este important să intervenim cu măsuri coordonate. Astfel vom obține rezultate vizibile. Totodată, extinderea colaborării reprezintă o prioritate pentru noi. Avem viziuni comune și întreprindem acțiuni pentru fortificarea capacităților”, a afirmat sursa citată.

Discuțiile s-au desfășurat în cadrul celei de-a patra reuniuni a Hub-ului UE pentru securitate internă și managementul frontierelor Republicii Moldova, organizată de Ministerul Afacerilor Interne și Delegația Uniunii Europene.

HUB-ul de securitate este un mecanism operațional, care găzduiește întâlniri regulate între reprezentanți UE, agenții europene, statele membre ale UE și autoritățile Moldovei, pentru a spori cooperarea în domeniul securității interne și gestionării frontierelor.