Municipiul Iaşi s-a înfrăţit cu oraşul Netanya din Israel

Aflat în vizită în Israel, primarul Mihai Chiirca a semnat luni, 5 decembrie, acordul de înfrîţire între municipiul Iaşi şi oraşul Netanya împreună cu primarul acesatei localităţi, doamna primar Miriam Feirberg-Ikar. La eveniment a participat și Rabinul Josef Wasserman, inițiatorul programului anual Marșul Vieții, de comemorare a Pogromului de la Iași.

„Îi mulțumesc doamnei Miriam Feirberg-Ikar pentru primirea călduroasă și pentru sfaturile și ideile pe care mi le-a dat, după o experiență de 24 de ani ca primar la Netanya, și o aștept cu drag la Iași, mai ales că dumneaei are origini românești”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Netanya este cel de-al treilea oraș din Israel cu care Iașul se înfrățește, după Haifa și Ashdod, fiind unul dintre cele mai importante centre turistice și o comunitate cu o dezvoltare spectaculoasă. Netanya are deja astfel de acorduri de înfrățire cu orașe precum Cincinnati (Statele Unite ale Americii), Dortmund (Germania) sau Nisa (Franța).

În continuarea vizitei în Israel primarul Mihai Chirica participă în aceste zile, la Ierusalim și Tel Aviv, la Muniworld, forumul internațional al municipalităților axat pe proiecte de tip smart city. (E.M.)