FluxLocalSanatate

Moș Nicolae și ajutoarele lui au ajuns şi la Spitalul de Boli Infecțioase

Moş Nicolae nu i-a uitat nici în acest an pe copiii pacienţi de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”. El le-a adus micilor pacienţi daruri, pentru a le alina suferinţele îndurate în lungile zile de spitalizare. Nu în ultimul rând, Moşul a avut un cuvânt de îmbărbătare pentru toţi micuţii care în aceste zile nu se pot bucura de sărbători din care afecţiunilor de care suferă.

„A știut că avem pacienți speciali, copii care nu au reușit să-și lustruiască ghetuțele acasă, pentru că suferințele i-au trimis la spital. Nu e nimic, au fost admiși în locul potrivit. Sănătatea este pe primul loc, iar moșul îi găsește oriunde ar fi atâta timp cât cred în el. Le-a pregătit mici suprize pentru ca zilele de tratament să fie mai ușoare: un fruct, ceva dulce și ceva sărat, însă cu măsură, cât să schimbe starea de spirit chiar și pentru cei cu diagnostic care impune regim alimentar. Știe moșul că zilele petrecute în spital trec greu, insă întregul personal medical, cu grijă și empatie, completează tratamentul personalizat în urma investigațiilor complete efectuate în cadrul spitalului nostru. Tot moșul și ajutoarele lui, știind cât de creativi sunt copiii, le-au pus în plăsuță blocuri de desen și creioane sau carioci, pentru a da culoare gândurilor și poveștilor și a combate frumos și interesant”, afirmă medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Ajutoarele moșului le-au lăsat micuţilor pacienţi și un mesaj menit să-i aline. Și cine poate simți mai bine un copil decât tot unul ca el, dar mai norocos pentru că este…. acasă.

”Te înțeleg. Și eu sunt un copil. Doar fii tare! Imediat pleci acasă. Cu drag, un elf!”, se arată într-unul dintre mesaje.

În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași sunt internaţi în acest moment 15 minori. Cel mai mic dintre ei nu a împlinit 2 ani, dar este alături de mama lui. Cei mai mulți dintre ei sunt îngrijiți pentru scarlatină, viroze respiratorii, care necesită tratament în regim asistat, dar și hepatite virale și sepsis. Medicii din cadrul spitalului monitorizează în permanenţă evoluția stării de sănătate a pacienţilor și fac toate eforturile pentru le asigura confortul emoțional și tratamentul adecvat și pentru a le da voie cât de repede posibil acasă. (E.M.)

Related Articles

Back to top button